[ Lire notre rubrique Actualités pour les dernières infos ]

Drukkerij Agone boos om onteigening in Zuidwijk

– BrusselNieuws, 15 januari 2008

Sint-Gillis – In de Brusselse Zuidwijk gaan de onteigeningen door zonder dat er een regeling is voor mensen die hun huizen moeten verlaten ». Dat klaagden het wijkcomité en Benoît Eugène, de hoofdredacteur van de Franse uitgeverij Agone, dinsdag aan.

Ook Agone moet uit de Zuidwijk vertrekken. De kantoren van de uitgeverij werden dinsdag al voor een stuk leeggemaakt. Agone had haar kantoren sinds negen jaar in de Merodestraat in Brussel. Ze huurde twee verdiepingen in een oud woonhuis. Dat werd op 3 december « dringend » onteigend wegens redenen van « openbaar nut ».

De redenen van « openbaar nut », die worden aangehaald door het Brussels Gewest en de gemeente Sint-Gillis, zijn volgens Benoît Eugène de bouw van kantoren en een hotel.

Sinds de HST in Brussel-Zuid aankomt, is het plaatselijke leven opgeofferd om grote internationale bedrijven aan te trekken. Maar volgens Eugène zou geen enkele van de bedrijven die zo gegeerd zijn, al interesse getoond hebben. Het zijn de overheidsdiensten die de zaak moeten redden door hun diensten te verhuizen, zegt Eugène.http://www.quartier-midi.be | http://film.quartier-midi.be | http://www.bruxelles-midi.be