[ Lire notre rubrique Actualités pour les dernières infos ]

Sint-Gillis stemt over onteigeningsplan Zuidwijk

Brussel Nieuws, 6 september 2007

Sint-Gillis – De gemeenteraad van Sint-illis stemt donderdagavond over een nieuw onteigeningsplan voor de Zuidwijk. Het plan heeft betrekking op 22 huizen die afgebroken zullen worden. Dat is nodig om er geplande woningen en kantoren in de wijk te kunnen bouwen.

Het Brussels Gewest heeft plannen opgezet om de wijk rond het Zuidstation nieuw leven in te blazen. Dat moet gebeuren door zowel kantoren als woningen in de wijk in te planten maar daarvoor moeten een aantal huizen verdwijnen. Over het nieuwe onteigeningsplan voor 22 woningen wordt donderdagavond gestemd.

Volgens de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral), Inter-Environnement Bruxelles, Comité du Quartier Midi en de Brusselse Bond voor het Recht op Wonen (BBRoW) kunnen de meeste huizen echter gerenoveerd worden en is hun afbraak dus niet nodig. De vier stadsverenigingen komen al lange tijd op voor het lot van de bewoners van de Zuidwijk en ijveren voor een leefbare wijk.

De verenigingen vragen eveneens dat eigenaars die hun huis willen verkopen dat tegen een eerlijke prijs kunnen doen. Ten slotte is er ook een duidelijke planning voor de onteigeningen nodig.

© FM Brusselhttp://www.quartier-midi.be | http://film.quartier-midi.be | http://www.bruxelles-midi.be